středa 7. ledna 2015

D r u h ý Medvěd k P r v n í m

 Na Tři Krále jsme si přesně před rokem přivezli Františka. Tehdy jsem (ještě před porodem)Antonínovi ušila medvěda, aby si mohl hrát, než mu bráška doroste...teď už si opravdu hrají spolu. Františkovi jsem teď ušila medvěda taky. Nepoužívám žádné střihy, šiji v ruce. Látky jsou ze starého oblečení, nebo sekáče. Tak mě to baví nejvíc. Je křivý a trochu tlustý, krátké nohy a dlouhé ruce. Zatím má chudák jen šálu. Energie na tvoření je teď zoufale málo(snad je to tou neutuchající chřipkou). Někdy mě zachvacuje malomyslnost a všechno vyhazuji do koše. Třeba dneska. A většinou, často, když něco vyrobím, nakreslím, ušiji, mám z toho blbý pocit. Taky se vám to stává?
 Ještě že pak mám okolo sebe tak veselé kluky. Nevím, má takové psaní tady co dělat?
 Snad časem došiji alespoň kalhoty!
 Mám velkou radost, že už spolu vymýšlejí zábavu a hry. Taky z toho mají radost, je to vidět i slyšet. Starší se skvěle přizpůsobí věku a fyzickým zdatnostem mladšího. Lezou po čtyřech a vískají, vozí vláčky, hází kaštany...
Na této fotce jsem v devátém měsíci těhotenství, měla jsem ho tak v sobě a malé břicho, všichni mi prorokovali malinké miminko, nakonec měl bez 15 gramů čtyři kila.

Tak dnes takto rozkouskovaně a rozporuplně.

21 komentářů:

  1. To nemyslíš vážně? Z čeho jako blbý pocit? Medvěd nejkrásnější! Já už od minulých hadránků mám pokušení je zkusit taky, chtěla jsem už k Vánocům (tak nic), holčičí svátky to jistí :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš a já se těšila, jací budou! Kdy mají holky svátek?Hurá do toho!ono i pro ten milý pocit z tvoření to za to stojí, nehledě na výsledek...

      Vymazat
  2. Někdy stává... Ale Tvá dokonalá nedokonalost je mi vzorem a i když se mi moc líbí, já to tak pěkně nesvedu.... ovšem materiál na recyklaci pomalu vytěsňuje oblečení ze skříně a potraviny ze špajzu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo?Brambory?:) Díky Simono, mě zase trápí má neschopnost udělat něco souměrného. chm. třeba jednou, a nebo mi to není souzeno:)ale co! Teď jdeme na procházku! Po týdnu! se těšim:)

      Vymazat
  3. Medvědi jsou oba parádní! A oběma bráškům všechno nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  4. Normálně klukům medvědy závidím :-)

    OdpovědětVymazat
  5. vobec som si neuvedomila, ze tomu modremu chybaju gate - je krasny, nazivo este viac.
    a ten pocit poznam... asi najlepsi liek na to je neprestavat a tvorit. su to take vlny, zase bude lepsie.
    a A a F su uchvatni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju Moniko! ta knížka je nádherná a jsem moc ráda, že jste přišli!Tom za vámi ještě běžel, ale už vás nestihl, pošlu vám to poštou:) a ta knížka!překrásný. fakt. moc děkuju!

      Vymazat
  6. Stává.. Obvykle v sériích, ve vlnách. Už taky vím, že to zas přejde... A ty medvědi? Ty jsou výborní!! Brum!

    OdpovědětVymazat
  7. "Má smysl takto psát?" Určite má. Práve toto sú články, ktoré mám najradšej a dokážu veľmi dobre povzbudiť mnohé z nás, ktoré sa často cítia podobne... (aj keď o tom možno nepíšu).

    Medvedi sú krásni obaja. A deti, čo sa spolu hrajú iste ešte viac. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dokonalost je strašidelná. Pochybnosti patří ke každé tvorbě, bez nich by se člověk nikam neposunoval ...
    A medvědi se mi moc líběj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně! Měla jsem potřebu napsat o svý hrůzný nedokonalosti aspoň náznakem, i když vždycky, když o tom chci psát, nevím jak. Vlastně pořád bojuju jako každý sama se sebou. Díky!

      Vymazat
  9. Brumlíci šišatí jsou nejlepší! Kdyby nebyli šišatí, určitě by jim to ubralo roztomilosti:-)
    No já když dotvořím, tak mám akorát blbý pocit z toho čurbesu všude kolem, ale tak to asi myšleno nebylo :D
    Krásný víkend:-)
    V.

    OdpovědětVymazat

těší mě!