úterý 6. září 2016

Mizící hmyzíci (o změně v prečítaném létu)

 Právě dočítáme poslední knížku k Prečítanému létu, kterou jsem nečekaně dostala a do změny se nám velmi hodila. O líném a bojácném skřítkovi, který díky důvěře a zoufalství růžových víl ze staré zahrady dostane nové jméno a na cestě za jejich záchranou pomalu nachází odvahu a vytrvalost. Kluky knížka velmi baví. František začíná poslouchat a prožívat čtený příběh (dřív ho bavily jen leporela a příběh tolik nesledoval). Navíc se v každé kapitole učíme o nějakém broukovi a na konci je vždy několik otázek na nového hmyzíka.






v nakladatelství Portál vyšly od Daniely Krolupperové (s ilustracemi Evy Chupíkové) ještě Rybí sliby a Zákeřné keře...myslím, že se po nich určitě podíváme!

A někdy třeba ještě pořídíme toto: http://www.fler.cz/zbozi/slozka-na-vykresy-a3-more-4138622

9 komentářů:

  1. Hmyzíky ještě neznáme, ale Zákeřné keře a Rybí sliby jsou moc fajn. Mě přijde super, že v keřích se hezky dozví, že jsou jedovaté - to se neztratí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuju všecky tři, rozhodně stojí za to je mít doma. Máme ještě Zhoubné houby, ale to už není oblíbená Krolupperová a ani jsme je nedočetli, příběh nás nechytl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ty máme taky a ten příběh je takový nijaký. Ale dočetli jsme, děti totiž houby nějak fascinujou či co...

      Vymazat
    2. díky za tipy!a ty myzící hmyzíky asi příští léto zdramatizujeme:)už se těším na vyrábění loutek brouků:)

      Vymazat
  3. To je krásná knížka, určitě se po ní podívám až budeme v ČR, přesně takový chci pro mini chlapíka v češtině!

    OdpovědětVymazat
  4. Vsimla jsem si, ze Portal ma v tiskarne dalsi dil, ted o lecivkach http://obchod.portal.cz/jde-sem-lesem/
    Doma mame jen zakerne kere

    M.

    OdpovědětVymazat
  5. U nás jsou Hmyzíci i Keře velmi oblíbené. Ty ilustrace se holkám líbí a zlá, ale krásná Konvalinka je úplně fascinuje.

    děkuji za tip na knihu o léčivkách.

    OdpovědětVymazat

těší mě!