pátek 14. listopadu 2014

J í d e l n í

Mám radost! Trochu nově u nás doma.
Střípky ze svatby a z lesa, Františkovo stolování, darovaný anděl, záclony po prababičce, květina ještě maringotková...







Jedna z mých nejoblíbenějších stránek o bydlení a tvoření dětech a životě a zahradě a starých krámech je Junkaholique. Právě tu jsem zahlédla překrásnou látku na šatičkách jejich holčičky
Před pár měsíci jsem u Kdotokdyslyšel koupila metr látky. Jenže na šatičky málo. A ta bílá, to jsem prostě nevěděla co s ní. Na polštář škoda! Na zavinovačku pozdě! Pak jsme s mužem zrušili obrázkovou stěnu nad jídelním stolem. A pak jsem najednou věděla. Čtyři dosti nedokonalé křivé a různě tlusté laťky z půdy, hřebíky a žehlička. Mám radost. Hned je tu víc světla (máme okna do dvorku, ale na sever). A tak nějak čisto. Ale na stůl se nekoukat. To je všude rozdrobenej chlebíček a rozpatlaný mlíko s jogurtíky a ...jdu uklízet (jeden zas kreslí, druh zas spí).

A ještě: Tonín se fakt rozkreslil a strašně ho to baví. Mrkve. Vystřihla já, lepil on. Lepení taky baví!

10 komentářů:

  1. Lišky krásný, vrajenkovic anděl krásnej, záclony krásný a fotka s Františkem kouzelná! Mějte se...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máme se:)ale František pořád horečkově...na fotce si mne očička noo...ale už to trvá dlouho tak máme naději na veselé zítřky!

      Vymazat
  2. Jeje, to je krásy. Zrovna se chystám modrým puntíkem potáhnout polystyren na nástěnku :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to u nás by asi nástěnka nepochodila, jsem citlivá na zvuky zapichování špendlíku do polystyrenu:)ale jako podklad pro obrázek určitě lepší než ty zkormoucené latě!ale nakonec, já mám ráda i tu nedokonalost:)

      Vymazat
  3. A Tonínovy mrkve taky krásný! Těším se na další zeleninu!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se těším jak malá na každý další kreslení s ním!žádný prefabrikovaný domečky a sluníčka, svislá čárka je pro něj voda nebo malinkej žralok a šedé kolo s čárkou uvnitř slon s chobotem:)

      Vymazat
  4. A teď už víme,kdo vykoupil všechny lišky s houbičkama(krutě jsem zaváhala,ale jsem ráda,že je v dobrých rukách).Taky se mi líbily ty šatičky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kousek ti dám:)odstřihla jsem na kapsičky:)nebo na malinkou lišku do rámečku!:)ještě jsem vykoupila tu celohoubovou látku, z tý bych chtěla sukni, ale taky určitě kousek zbude:)

      Vymazat
  5. Lištičky, to je moje:)
    A moc se mi líbí vymalovaná a potiskaná zeď za stolem. Barevně i jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme!Kdyby potiskaná:)tenkrát jsme to malovali štětečkem, to mě ještě nenapadlo ulehčit si práci razítkem:)jsem viděla takhle ručně v jedné kavárně vymalovanou velou místnost, to muselo být dílo! a s těma liškama...taky je mám ráda, a tyhle jsou extra neokoukatelný!tedy zatím. jak jsou jednoduchý. povedly se té Bethan Janine!

      Vymazat

těší mě!