úterý 30. července 2019

domeček na stromě

 Já si ho jako malá děsně přála....nějaké pokusy proběhly, ale nikdy jsme ho v těch Všenorech u koní s kamarádkama nezvládly dostavit. Když s nápadem přišel náš František, moje dětský srdíčko jásalo. Už dřív jsem vlastně chtěla stavět, ne na stromě, ale nad kompostem, ale muž mi to rozmluvil. Na jaře jsme dostavovali na maringotce plot a maminka vytrhala kopřivy v ptačincovém lesíku kvůli stínu. A jak františek žadonil, napadlo mě, že by se dal postavit, i když nemáme velké stromy. V lesíku. Tak je to vlastně domeček na stromech.
 Co se týče materiálu, vše krom šroubků je recyklace. Jako základ paleta a pár trámů. jeden je přivrtaný vodorovně rovnou do stromu, další dva kolmo podpírají druhou stranu palety.
 Žebřík je z našeho starého patra na spaní, co jsme měli na Andělu v bytě.
 A na trám přivrtaný ke stromům jsme pověsili houpačku pro Josefa.
 Vše kluci natřeli omylem koupenou barvou(špatný odstín na donatření maringotky).


 Podlaha je z prken, co nám zbyla z plotu. Mě se líbí nejvíc bez střechy, ale ze starého závěsu i tu máme.
 Celá stavba je zpevněná větvemi a v klidu udrží nás všechny. Jo a stěny\domečku a vůbec celý domeček je ze starého domečku, co jsme měli právě v bytě na Andělu. Pamatujete? (kuk tu)Velikost jsme odhadli podle matrace dětské postýlky. Chtěli jsme ho pro vytvoření útulného bezpečného koutku, přeci jen tam byly 4 metrové stropy. Ještě je potřeba koupit panty na dveře, ale už se tu bydlí!
 Jo a ještě jedna důležitá věc, dítěvzdorná překážka, aby tam nelezlo samo.




 A ten výhled je tak fajn..

Nejlepší místo na trávení poledního klidu (a oběda).

13 komentářů:

  1. Taky jsem si takový přála. Ta modrá tomu dodala šmrnc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo!nejdřív jsem k tomu byla skeptická ale výsledek jak píšeš!

      Vymazat
  2. Krásny:-)
    My sme pre záchvaty a hyperaktivitu detí nemohli mať ani poschodovú posteľ a schody v dome máme s vymurovaným zábradlím:/
    A.V.

    OdpovědětVymazat
  3. Kluci musí být nadšení. Je to krása.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten je fakt parádní! :) Přemýšlím, že bych dětem taky něco podobného postavil v zimě, ať to mají na příští sezonu. Letos jsme jim koupili nový stan, ve kterém si vyhrají, ale příští rok jim to už asi stačit nebude. :D Navíc o tom docela často mluví, když teď nechodí do školy, kde samozřejmě takový domek ve stromě mají. :D

    OdpovědětVymazat

těší mě!