sobota 12. ledna 2019

nový rok

 Do nového roku jsem vklouzla asi tak obratně jako muminkova maminka na kalendáři, který mi milá M.M. přivezla z Japonska.
 na silvestra jsme po vzoru dětí z Bullerbynu lili olovo, ale teda nevím nevím, krom Josefovy chobotnice jsou to všecko..
 První dopoledne jsme byli v lese. Plánovali jsme si, na co se můžeme těšit, co zkusíme, co bychom rádi změnili..
 A já si jako vždy v lese říkala, jaký je to balzám na duši, ta příroda, ten klid, ten vzduch..nicméně jsem stejně odpoledne vybuchla a zkazila celý den. Prostě sám od sebe se člověk nezmění nikdy. Asi je mi třeba si to často připomínat vlastním selháním.
 Pověsili jsme nový kalendář, recyklovaný z loňského.
 Jsem zvědavá, co přinese ten další rok. Představa, že se Josef naučí chodit, že začne možná mluvit, že z Františka bude předškolák, že nás asi čekají první letní prázdniny..

Předsevzetí si nepíšu, ale kdybych měla, přála bych si pro sebe víc trpělivosti, pokory a síly ukazovat dětem v pravdě svůj i jejich život, pomáhat jim vidět to dobré co máme a co dobrého můžeme dělat pro ostatní.
A bude mi třicet. Těším se na jaro. A možná nás čeká léto v maringotce, když Bůh dá. A vůbec, je toho tolik, z čeho se můžeme radovat a na co se těšit!

Omlouvám se za patos. Na co se těšíte, nebo co jste si předsevzali vy?

16 komentářů:

  1. Není to patos, každý máme tu tendenci si s každým dalším rokem přát být lepší a šířit to okolo sebe. Ne vždy se podaří, ale není to proto, že nechceme nebo se nesnažíme, ale proto, že jsme JEN lidé se všemi svými chybami, radostmi i bolestmi. At je ten rok 2019 co nejvíce takový jaký si jej přejeme a jaký si jej vysníváme.
    Dana

    OdpovědětVymazat
  2. Patos je roztomilý.)
    Předsevzetí si nedávám. Těším se na rodinu ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt roztomilý?není směšný? na vaší rodinu se taky děsně těším!

      Vymazat
  3. Léto v marigotce? To zní zajímavě
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, veliké plány! ale sama vím, jak to s tím naším plánováním dopadá. Ale: zrekonstruovat maringotku, postavit terasu s přístřeškem proti dešti a slunci a pak už jen ohníčky a les a rybíz a lesní jahody a koupaliště a stanování a být pořád venku..

      Vymazat
  4. Já mám největší předsevzetí trochu cvičit, trochu číst a zhluboka dýchat. V pravidelných intervalech během dne. :) Olověné ryby = hodně času u vody. U nás to samé.

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě to bude krásný rok. Podle toho co píšeš. Já chci být stále tak šťastná. To vyjde. Musí!

    OdpovědětVymazat
  6. Víc jen tak být... A uvědomovat si naši konečnost, ale to už tak mám víc let, asi od těch třiceti :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Do noveho roku preji spoustu krasnych chvil s rodinou ;)

    OdpovědětVymazat
  8. patos je třeba, je součást bytí. já ho mám ráda, takhle v zimě nejvíc, v létě na něj není tolik času, na podzim jedu melancholii, tak kdy už si krásně pocuchat vrásky. :-) ale leze na mě teda jaro, tak to už se probouzí i jiné emoce. Zuzi, jsem tu docela často, tak přeji do nového roku sobě hodně dalších dní s tebou. :-) Mám dva malé kluky tak je co okoukávat. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě taky leze jaro! Jen ještě aby lezlo i na přírodu. Ale tak to mám vždycky. Už v lednu. Hezký přání:))tak já jdu fotit a díky za podporu♡♡

      Vymazat

těší mě!