pondělí 14. listopadu 2016

24 čumbrků

Včerejší odpolední tvoření(jak je brzo tma je najednou tolik času!). Kluci se shodli na tom, že to jsou Čumbrkové (rozuměj lesní skřítkové z knížky Ronja dcera loupežníka). Potřebovali jsme 24 burských oříšků ve slupce. V lese jsme nasbírali bukvice a žaludové čepičky. Ořechy natřeli akrylem na bílo (a nebo jen zlehounka a pak vynikne lépe struktura skořápky). František pak vybíral čepičky a Antonín stříhal nitky. Nakonec nakreslit obličeje a pověsit na větve. Každý den uložíme jednoho čumbrka do mechového košíku. A 24. prosince je budeme moct pověsit na stromek.









(Když jsme měli dotvořeno, František se rozplakal, že nemůže ty oříšky sníst. Naštěstí jsme jich měli ještě dost. A asi už jinak kupovat buráky nebudeme. Za hodně nepořádku hodně zábavy s loupáním.)




Doporučujeme vyzkoušet!

Vzpomínám na ducháčky, které kreslil Toník před dvěma lety tady: http://vrzuza.blogspot.cz/2014/12/o-z-d-o-b-i-c-ky-duchacci-panacci.html
a je mi trochu teskno a hodně radostně.

14 komentářů:

  1. Ti jsou krásní! To bysme mohli taky vyzkoušet, děkuju za prima nápad!

    OdpovědětVymazat
  2. To super. Mikeš chce pořád natírat akrylem vlašské ořechy. A já pořád nevěděla, co s nima pak dál. Tak teď už mám tip. Díky. L.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se líbí ta skříň. Je moc hezká.

    OdpovědětVymazat
  4. To je krása ,to byly děti blažené a nadšené že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo!hlavně to sbírání v lese a uplakaný nakreslený obličeje. ale rozhodně nejblaženější byli u louskání buráků a cupování skořápek na piliny:)

      Vymazat
  5. Nádherné..akorát se k takovému tvoření pořád nemůžu odhodlat s tou mojí 22 měsíční..ale čtyřleťák by to určitě bral. Líbí se mi jak všechno dokážete tak hezky naaranžovaat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)děkuju, no já se musím smát, jak to u nás chodí-mladší františek si mech v košíčku přinesl na koberec a rozcupoval na kousky. Toníkovi už bude pět, na to vyrábění ho užije, ale František se samozřejmě musí taky zapojit. Všechno co dělá starší brácha!

      Vymazat

těší mě!