sobota 9. července 2016

šetřit vodu

chceme co nejvíc šetřit vodu, kvůli vodě. Jakmile se trochu vzmůžeme, rádi bychom sehnali čerpadlo na vodu do studny a co nejvíc sudů na těch hodně okapů co na domku máme. Zatím chytáme vodu z oplachování a sbíráme jí do konví na večerní zalévání. A splachujeme vodou z vany. Co se týče drahých vymožeností, konečně máme myčku! Dost jsem si přála pořídit něco z této krásné eko kolekce STOP THE WATER WHILE USING ME. Ale jednak děti neumí anglicky a jednak my si na to myslíme sami. A tak si radši za našetřené peníze koupíme to čerpadlo. Studna je zázrak. Je to kouzelný a dobrodružný, vlézt do sklepa a odsunout víko a dole hluboko svítit baterkou...třpytivá voda. Kamarád se mi v dobrém smál že v takovém nóbl "městě" žijou socky jako my. Taky se směju. A mám radost.

Vedle bylinek, pěti jahůdek a tří rybízů první jídlo ze zahrádky. Dubáček.

A tu vanu s kyblíkem a pocákané prkénko vám radši fotit nebudu.

8 komentářů:

  1. Zuzi, i když to kamarád myslel v dobrém, zní to hloupě. Každý, kdo si vzal na svá břemena hypotéku, či jiný závazek, ten ví, že to není legrace. Přistupujete k tomu všemu zodpovědně a mně se ten váš domeček i způsob myšlení a žití velice líbí.Taky jsme sbírali takto vodu z vany a jiné a stále nemám pocit, že bych musela rozhazovat. Ono to není ani tak o šetření pěnězi, jako o využití toho, co se nabízí a proč plýtvat. Kdyby takto uvažovali všichni,bylo by to krásné. Takže fandím a máte to tam fakt krásné a útulné. Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím že v tom dobrém dodával že se mu líbí naše šetrnost:) jo. šetříme vodu ne kvůli penězům, myslím, že se to na penězích neprojeví, ale šetříme vodu kvůli vodě.
      díky věrko taky fandím!

      Vymazat
  2. Děkuju za článek.. vodou šetříme velmi málo. sice bazén nemáme..ale koupeme se a sprchujeme a do toho myčka a pračka ..dešťovku děti většinou využijí ke hraní až teď mě napadlo, že bychom s ním mohli zálévat domácí kvítka..

    OdpovědětVymazat
  3. Jste úžasní. Sice nemáme o vodu z vlastní studny nouzi, pro sichr máme i připojení na vodovod, ale i tak se snažím naučit děti s vodou šetřit. Zalévání dešťovkou je automatika, ikdyž najdou se u nás na vsi i takový, kterým to přijde nehygienické. Sestra si v krajském městě založila malou zahrádečku a tam je teprve o kapku vody na zalití nouze. Hodl každý to máme nastavené jinak a tak je to se vším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u nás na maringotce je vyprahlo pořád, tam teprve doceníme když zaprší a jak je ta voda vzácná!(vozíme si v kanystrech ze studánky)
      my jsme asi dost nehygieničtí.:)
      těším se na ty sudy, jako malá jsem vždycky tak ráda ťukala do komářích ocásků:)

      Vymazat
  4. Vlastní studnu jsem si strašně přála. Když jsem hledala domek, objevila jsem hezký velký dům s třípatrovou studnou. Byla úžasná. Ale dům byl pro nás moc velký a daleko, tak z toho nakonec sešlo a jsme v Baťovu. Držím palce s opravami!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. téda třípatrová studna?
      moc děkuju za povzbuzení, bude to pomalounku na dlouho, ale nudit se nebudeme! Baťovo je překrásný...

      Vymazat

těší mě!