pátek 25. dubna 2014

k o k o d ý l

 ...tak nás to taky chytilo. Náš malý pán miluje Kokodýly (krokodýly), Nosuusy(dinosaury) a podobné příšery. To jsem si myslela, že nás to nepotká, nicméně tatínek si pouštěl dokument(putování s dinosaury) z dětství, co vyštrachal na kazetě v krabici z půdy...a Toník nadšen na nejvyšší míru, takže dvd-kazetový přehrávač putoval i s objevenou kazetou znovu na půdu...
 ...tak jsem vyšila suvenýr, na bundičku za třicku ze sekáče...
 (nemám ráda výšivky s nesmyslnými čísly a nápisy, tak to krokodýl zakryl)
 A ještě jednoho na triko. Chytá kapky deště, nebo dostal chuť na panenku?
 (vedle ucha jsem mu při střihání jednu kudrnku nechala...)

 Sekáčová trika mám ráda, nebojím se čmárat si:)...takže první krokodýl.
Ještě si dovolím publikovat příběh z minulé neděle...sentimentálně...Dinosaurovská vášeň nás rodiče přiměla k tomu, že bychom teda nějakého toho jednoho nosuuse mohli mladýmu pořídit, i když jen nerada pořizuji hračky z obchoďáků...no ale co bychom pro něj nepodstoupili. Tak jsme se vypravili s odhodláním, poprvé do hračkářství, já a Antonín (muž zatím houpal Františka levou rukou, aby vydržel do příchodu mlíka, v kočárku domácím). Jsem byla zvědavá, co bude říkat na obklopení tolika věcmi! A už jsme byli u pultu s všemožnými dinosaury, velkými malými, masožravými i vegetariány. Nadšení. Tak tohodle? Nebo toho? Chtěla jsem, aby si vybral sám, toho, co se mu bude nejvíc líbit (ale cena kolem 400 za zubatou bestii mě docela strašila). No a náš milý malý najednou nadšeně vypísknul a už ho držel a nepustil, jen pro prodavačku píp. Nejkrásnější dinosaurus, co kdy žil na zemi. Mlok skvrnitý. Tak se těším, až na nějakého v lese narazíme! To bude radosti! Dinosauři nevyhynuli! (a jestli se divíte, proč si vybral zrovna tohodle moc milého živočicha, vězte, že je velmi podobný jednomu obřímu bahennímu dinosaurovi, jen je celý černý a jmenuje se tuším koolasuchus?)...a kokodýl jako bonus za chleba, mlíko, mrkev, sýr, cizrnu, pivo...

9 komentářů:

  1. Líbí moc - tričko i nášivka a ta pletená deka pod tričkem je taky krásná. Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. deka je úlovkem v sekáči u nás na rohu:)za 50(ty hodiny práce!),měla dvě díry, tak jsem je "zašila"kytičkami:)jsem ráda, že líbí:)

      Vymazat
  2. Zuzko ti krokodýli jsou výborní! Ten na triku je mým favoritem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju:)hele a já pořád čekám na ty podžehlený úplety!!!:)

      Vymazat
  3. Mlok je nádherné zviera. Určite bude radosti kopa, keď ho uvidíte živého :)
    (Aj ja som svojho času žasla nad živým (trochu zmenšeným) donosaurom - Lacerta viridis. :) )
    A tí krokoši na tričku a bundičke sú tiež nádherní! Kde sú tie časy - tričká zo sekáču, decko nenáročné... Teraz už si na jeho oblečenie čmárať v žiadnom prípade nemôžem, div, že mi nezakáže tvoriť na mojom. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěrku myslím ještě taky neviděl:)jen slepýše...a nenech se!na svoje triko...ale jo, jsem zvědavá, až bude mít ve všem svoji hlavu...tak jaká ta hlava svéhlavá bude:)

      Vymazat
  4. To pršítriko je výborné! A historka s nákupem nosuuse taky - je krásný, ten Toníkův. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem zas byla nadšená maminka:)no a déšť máme rádi!(zvlášť bouřky a taky po tom co máme zahrádku:))

      Vymazat
  5. Výšivka je krásná a mločí nosuus mě pobavil. :-)

    OdpovědětVymazat

těší mě!