středa 28. března 2018

Velikonoční čtení

 Zase čteme a nově čteme tyto knížky:
 Vedle příběhu o Ježíši si čteme i o izraelském vyjití z Egypta. Malá část se píše v Přechodu Rudým Mořem Nikoly Logosové a Ivany Pecháčkové. Našimi stálicemi jsou Anne de Vries Vypráví dětem a Bible vypráví o Ježíši Sally Jonesové a Jaga.

Nově máme knížky Ježíš a Velikonoční příběh, který vypráví Anselm Grun a ilustruje Guliano Ferri. S pěkně ilustrovanými i napsanými křesťanskými knihami je, přijde mi, dost potíž. Kdybyste měli nějaký tip, budu ráda.

Příběh dětem nejčastěji vyprávím podle ilustrací.









 A tady ještě ukázka z Anne de Vries Vypráví dětem (je to žel samizdat a co jsem se dívala, je už dlouho vyprodaná, ale snad by se v nějakém antikvariátu dala sehnat):








Ráda bych jednou Velikonoční příběh zpracovala dětem sama. Píšu si, dělám si nákresy, ale nejde to tak lehce.

Oslíky z křesťanské školky od kluků si ale schovám, třeba vytvoříme velikonoční knížku spolu s dětmi.

Pro nedělní školu jsem kreslila čtyři biblické verše, kdyby měl náhodou někdo zájem, ke stažení tu:
https://vrzkestazeni.blogspot.cz/2018/03/velikonocni-verse.html

6 komentářů:

  1. Taky jsem ted hledala a nic moc...celkem se mi libi a poridila jsem Od Adventu do Adventu, obrazky moje gusto. Teprve jsme cetli Kvetnou nedeli,tak texty jeste nevim,jak nam sednou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky! a je to jen brožurka?moc fotek mi google nenašel:)

      Vymazat
    2. Je to knizka. Ted vysel dotisk. Tak zatim ty texty,co jsme ted cetli nic moc,urcite pro starsi. Rozhodne ne,pro naseho 2,5. Kdybyste chtela,muzu vam z ni neco nafotit,pro predstavu:)

      Vymazat
    3. Díky!no až se někdy dostanu do prahy tak se podívám:)

      Vymazat
  2. Dobrý den, nedávno jsme si v knihovně půjčili Obrazy z Nového zákona od Renáty Fučíkové. Prošli jsme zatím jen velikonoční příběh, ale vypadá to dosti dobře - i ilustrace má pěkné. Krásný velikonoční čas všem u Vás doma a díky za Váš blog. Vaše "tichá" čtenářka Pavla z Valašska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano!ta je vazne krasna. Ma i ze stareho zakona♡. Obe jsem zatim koupila mamince a cetla sama. Prohlizeli jsme s klukama.a urcite az budou trosku starsi,tak se do ni pustime!ach tam musi byt krasne!moc zdravime na valassko!

      Vymazat

těší mě!