čtvrtek 19. listopadu 2015

p r o Š ň u p á l k a








Ručně šitý stan z plsti. Pírko sokolí by bylo moc velké, tak bude mít na klobouku sojčí...Ještě by to chtělo plechovku s kávou, rybářský prut a fajfku...
Pytlík od čaje od kamarádky z Finska ještě zužitkuji.
Letošní Vánoce jsme se rozhodli, že dětem nebudeme kupovat žádné nové hračky(kromě dvou knížek, které už mám dlouho koupené a něco málo materiálu). O to víc se těšíme...

Inspirace: Tove Jansson- Kometa


Minipánvičku na lívance myslím taky někde mám!

15 komentářů:

  1. Krása! Šňupálkovi takový pokojíček úplně závidím! A s těmi dárky - jste stateční. Já vždycky vyměknu a nakupuju a nakupuju...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono by bylo tolik věcí, co nutně potřebuju:)(třeba starodávné bábovičky na písek...ale ne!:))

      Vymazat
  2. Áno ste statoční a hraví,vyrábať s deťmi to áno,ale hrať som sa nevedela...ale som rada, že sme až doteraz nemali TV....počúvali sme audioslovo a hudbu..., to bol svet....hovorím,stojím v rade u vás na.....:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky!jo stateční:)my tedy na pohádky koukáme docela dost...ale snažíme se to regulovat a vybírat...ale mluvené slovo si užíváme nejradši večer mi dospělí. Toník je vášnivý posluchač knížek, tak denně aspoň hodinu čteme:)

      Vymazat
  3. Stan je parádní.
    Stop novým hračkám máme doma už nějakou dobu. K Vánocům dostanou dárek námi vyrobený, jeden. Plus knížky. Jen s prarodiči o tom "musíme" pořád diskutovat, přece "něco pod tím stromečkem MUSÍ být". No jo. Ale jak jsou ty předvánoční týdny klidné, když se nepachtíme za dárky. Dárkové bláznění mi vadí tak nějak čím dál víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme za dárky od rodičů vděční moc, ale nejlépe, když je taky třeba jen jeden:)my to letos zkoušíme poprvé, já nakupuji ráda(vymýšlet, shánět, dotvořit...), hlavně hračky krásné...ale myslím, že žijeme v takovém blahobytu, že je někdy moc dobře být skromnější a vděčnější...

      Vymazat
  4. Božííí.,. úplně nejvíc, včetně toho rozhodnutí! Já se chystám pod stromeček háčkovat muminí rodinu!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to bych moc chtěla vidět výsledek:)a děkuju moc za podporu:)

      Vymazat
    2. Určitě se objeví na blogu, snad to do Vánoc všechno stihnu! :-)

      Vymazat
  5. To je krááása! Muminovci v knižke, ale hlavne u vás na okne... Ten stan... a tie riady... a sojčie pero... To keby som mala ako malá, bola by som v siedmom nebi. :)
    Ale mala som bábkové divadlo. A vzhľadom k tomu, že jediná známa mumi-knižka v tom čase bola "Povodeň u Muminovcov", aj to bola vhodná rekvizita. V mojich snoch sa Muminovci plavili v presne takom divadle! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hrozně moc domečková...tak snad to kluky taky chytne:)muminci jsou moje velká láska od sedmi let, kdy jsem je poprvé slyšela ve skautu:)a divadlo je poklad největší!Moc díky:)

      Vymazat
  6. mumini naveky! tomas sa k nim vracia od svojich troch rokov. teraz si ich zase vybral na vecerne citanie simon, momentalne carodejnikov klobuk. kultova zalezitost je carovna zima, tu milujeme! a my maniaci mame doma ceske aj slovenske preklady. len v slovenskom preklade niektore mena nechali povodne a tak je snupalek snusmumrik a cenich je sniff. to nam neva.
    stan perfetny, presne mi to pasuje k tym hubam, na okne, podla mna je to v spravnej mierke. tonik a franta su stastne deti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď určitě, protože spííí:)my jsme zatím četli Cestu za tatínkem a Čarodějův klobouk, ale teď právě Kometu. Napínavé! Já nejraději o Bambulovi, který měl rád ticho:)

      Děkuju!Moc vás zdravíme všecky!!!

      Vymazat
    2. Tú o Bambulovi, ktorý mal rád ticho nepoznám!

      Vymazat
  7. Jsi úžasná máma! Šňupálek, ach, srdce až v krku!

    OdpovědětVymazat

těší mě!