středa 17. června 2015

S t ř e d o v ě k á B y l i n n á

zahrada. Protože jsem neustále honila levandulí voňavé rozdováděné dítko, nestihla jsem si přečíst, ale nafotila pro pozdější klid. Krásně tam bylo! Kdo chce, ať taky čte (založí, sklízí:))


















Muminkovo nadšení bylo veliké!

16 komentářů:

  1. :-D Takhle to dělám taky, že si ty informační panely fotím a čtu doma.

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzi, tak budeš muset založit takovou středověkou zahradu pro Muminka taky:-). Je zajímavá a opožděně gratulace♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věro přesně tak! Jenže tam je tolik prostoru!a ten les všude okolo! A za kopcem zříceniny s věží, romantika jako blázen! Ale miniaturní středovéká by šla:) ty obrazce i zvolené rostliny...nádhera!(o kamenech a plutcích nemluvě:)

      Vymazat
  3. Tam chci pochovat!
    Ve stínu stromů kapradin a kolem jen ty vůně.
    Ve jménu svatého Mumína!
    Magda
    (to je jedno z nejhezčích míst, co jsem viděla - zapisuji do seznamu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapisuješ do saznamu potencionálního pochování?:)Já mám taky dva-hřbitovy-u kterých jsem si říkala: tak tady, tady jo. Muž bude mít hezkou procházku a pohled na krajinu, až mi půjde opečovávat macešky na hrob:)

      Vymazat
    2. Zuzko, nechci hanět posvátná místa nějakou "škatulkou", ale pro teď, pro lepší pochopení, mám ráda tu "hřbitovní realitu", ta neznámá jména, data, příběhy...
      A ohledně "zamlouvání" - kdysi kamarádkA bydlela ve Starém Hobzí kdesi na Moravě...snad je to správně...Kubíčkovi byly 4měsíce, když jsem tam jela na návštěvu, a tam je hřbitov vyvýšený, jako že z lavičky koukáš kolem jako z Olympu:-)
      Nejsem věřící, ale tam to bylo tak silné, Kuba se vzbudil, doslova řval, a tak jsem ho začala kojit, s tím výhledem přede mnou (lesy kopce, panaromata táto), s Marií v náručí se synem nade mnou ve výklenku...ten okamžik nezapomenu....A PAK REALITA... kolem procházely dvě starší paní, a já bláhová čekala souznění nad mámou s dítětem nebo i jak to říct...ne pochvalu ale něco, jako že je hezké že kojím...no výsledek byl, že jsem dostala neskutečný sprdunk, že jsem zneuctila hřbitov atd... (přehodila jsem si přes hlavu malého šátek)
      promin, mimo téma, ale ta vzpomínka úplně ožila, mám nějak procítěnější dny:-)

      Ps. Kde chci jednou být já? Vzhledem k tomu, že po mě zůstane syn, má alfa omega všeho a ten má z takových míst a ze smrti neskutečnou hrůzu - asi ani nechci hřbitov. A přiznávám, doteď jsem nad tím nedumala, ale jedno místo by bylo:-))
      Magda

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Ty máš místa, tobě by se středověká určitě dařila:)

      Vymazat
  5. Krásná zahrada a nejkrásnější Mumínek

    OdpovědětVymazat
  6. Zahrada vypadá dobře... a panely si taky fotím, doma se k nim spíš v mobilu vrátím. Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji navštívit! Je tam krásně v kraji pod Blaníkem:)

      Vymazat
  7. Nádherné místo, neznala jsem, určitě navštívíme! My se takto jezdíme kochat do Botanicusu u Lysé nad Labem, je tam stejně nádherně!!!

    OdpovědětVymazat

těší mě!