pondělí 16. února 2015

T v ů r č í P r o c e s y

...nejoblíbenější červená, jahody se šlehačkou , vlaková abstrakce a sumec dědeček...Jsem vášnivý pozorovatel!













A příště možná první portrétovka z masopustu:)(jestli se fakt odvážim:))

16 komentářů:

  1. Sumec dědeček je výbornej!
    Zdá se mi to, nebo jsou ty voskovky famózní? Já potkávám samé nevýrazné, nebarvící, zkrátka blbé. A tak se ptám: Kam na dobré voskovky??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ony to nejsou voskovky, nýbrž mastné pastely. taky rádi kreslíme olejovými. Ale jsou dosti výživné:)musí se pak dost drhnout ruce mýdlem!ale kreslí samy!tyhle jsme dostali, ale určitě je mají v každých výtvarných potřebách:)

      Vymazat
    2. Nebo se jim říká také olejové pastely:)

      Vymazat
    3. Mastné je myslím lepší výraz:)

      Vymazat
    4. Super, díky za vyčerpávající odpověď:)

      Vymazat
  2. Syn své matky:-))
    Jablko se neodkutálelo:-))
    Úžas nad voskovým dřevěným pouzdrem!!!!
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)jen nemá "zavírátko", ale pěkně se z něj vybírají barvy! Užívám si, dokud ho to baví, kdo ví, jestli mu to vydrží:)

      Vymazat
    2. Zuzko, až dnes jsem si všimla ještě super žlutého hrnku!!! Jsem hrnková a pokaždé se z legrace zlobím na babičku, když mi chce dát kafe do skla. Vždy křičím:"Jsem hrnková!!!"
      Odkud jsou ty černé papíry?
      Připoměly mi, že bych měla vytáhnout vánoční dárek - Kuba dostal "kalendář", no ony to jsou prázdné černé listy a dítě si tam může nalepit fotky z výletu nebo domalovat třeba něco podle ročního období.
      Jen nevím název, mám ho doma (píšu z práce pšššššššššššššt)
      A o Toníkův zájem o malování se ve Tvé přítomnost opravdu nebojím:-))))
      Magda

      Vymazat
    3. Hrnek žel nevím kde jme kupovali, v jednom obchůdku na náměstí, kde byl zámek se zahradou, kašnou, andulkama a dřevěným roubeným mostem vedoucím do zahrady...ale jistojistě je budou mít i na hrnčířských trzích v Berouně.
      černý papír je z alba na svatební (ne naše) fotky. když tam zbyly nějaké prázdné, vytrhli jsme je a schovali. Domalovací kalendář je krásná věc!

      Vymazat
  3. Taky mě kromě jiných úžasností zaujal žlutý hrnek ( také jsem "hrnková" jak se píše přede mnou) a v něm, co to vidí mé oko modravé- bombila....teď se jen trápím tím, co v něm ( hrnečku) bylo asi dobrého.."o)) super...Martina ze severu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)zrovna jsme minulý týden koukali na Kouř a včera na pražskou 5!:)jinak:bombilu náš Tonín používá čas od času jako brčko, protože se mi nechce vyhazovat tolik plastových:)takže hádám, že v hrnku bylo Caro, nebo mlíko:)ale jednu dobu jsme i hodně pili z kalabasy maté, mé oblíbené bylo kromě virgin i carnival!:)A hrnek budou mít jistě na berounských trzích. Máme i konvici (modrou) a dělají i miniverze:)

      Vymazat
    2. :)zrovna jsme minulý týden koukali na Kouř a včera na pražskou 5!:)jinak:bombilu náš Tonín používá čas od času jako brčko, protože se mi nechce vyhazovat tolik plastových:)takže hádám, že v hrnku bylo Caro, nebo mlíko:)ale jednu dobu jsme i hodně pili z kalabasy maté, mé oblíbené bylo kromě virgin i carnival!:)A hrnek budou mít jistě na berounských trzích. Máme i konvici (modrou) a dělají i miniverze:)

      Vymazat
  4. Jak zmiňuješ portrétovku...jestli se nepletu, tak jsem Tě viděla na fotkách z akce, jak četla madam Pondělí:-), na fotce jsi byla s Martinou Syroovkou a dalšími (výraz pro to, že si na další nevzpomenu:-) )
    Magda

    OdpovědětVymazat
  5. Ať žije art brut, nespoutanost a vše nekonvenční!

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzano, starej sumec je tak výbornej, vyšila bych ho na polštářek určitě. Tohle dětský tvoření je radost, oni nemají žádný zábrany, žádný umělecký pochybnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty umělecký pochybnosti, to je teď pro mě denní chleba. a spontánní dětský projev je tak občerstvující!:)a vyšiju!dík za nápad. už dlouho tomu, co jsem si pořídila šedý polštář s tím, že na něj něco vyšiju, ale pořád jsem neměla téma:)!!!(zdravím kunku:))

      Vymazat

těší mě!