čtvrtek 5. února 2015

D o m e č e k









Polička. Na knížky nejčastějšího formátu, do pokojíčku, na zeď, jako noční stoleček-domeček. Nebo na klubíčka. Nebo na krémy a voňátka(které tedy téměř nemáme) do koupelny. Nebo jako domeček pro panenky. Napadá mě spousty využití, nemůžu se rozhodnout. Vyrobil dle mého návrhu truhlář- děda. Chtěla jsem ho trochu jinak, ale nakonec se mi i tak moc líbí. A já si ho natřela oblíbenými barvami, poťapkal ptáček. A nebo pro papírovou panenku na houpačce. Co třeba pro starodávné panenky? Mám jich doma ještě pět k dotvoření, takže pokud se nebudu moct rozhodnout...:)Až jednou budou mít kluci pokojík spolu, bude mít každý svůj na oblíbené knížky, hračku a hrneček s pitím k postýlce...Nebo až jednou budeme mít vlastní ložnici...třeba. Ale zas aby u nás nebylo předomečkováno:)  Nebo se budu jednou filtrovat do světa...

11 komentářů:

  1. Předomečkovat tento svět nelze.
    Nesmysl.
    Oxymorón.

    Naopak!
    Krásně-laskavých.
    Poetických věcí víc víc víc.

    Máte to bezvadné, mami!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mami! Ale myslím, že předomečkovat naši domácnost už taky nelze, protože se to už stalo:)Ať se staví a staví! Ale šetrně:)

      Vymazat
  2. Jak píše Rosa, víc domečků!!!! Jsou nejlepší a dědu vám závidím.....asi budu muset donutit něco podobného vyrobit mého muže, ale trochu se obávám, že výsledek rozhodně nebude tak hezký....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano taky jsem za domečky zaplatila plnou cenu:)tak se koukni po truhláři v okolí! Když byl Toník půlroční, stavěli jsme po večerech s mužem na půdě první domeček, byla to fakt srdeční záležitost:)(http://vrzuza.blogspot.cz/2014/10/p-o-k-o-j-i-k.html)Ale teď postupem času je nějak lepší večer společně večeřet:)

      Vymazat
  3. Doopravdickým ptáčkům by tam bylo ale taky dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. no jasně, parádní bouda budka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Júúú parádny aj ten šporáčik, ja by som tam bývala:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saši řekla jsem všem příbuzným, ať zajdou do starožitnictví a k vánocům mi koupí jen staré hračky:)a všichni se toho vděčně chytli! Tak mám představ si už tři elegantní kuchyně!(teď by to ještě chtělo tu opravdickou:))

      Vymazat
  6. Jedním slovem - nádhera!
    http://suzieway.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

těší mě!