pondělí 18. srpna 2014

M a l é V e č e r n í K r e s l e n í












 Chtěla jsem začít kreslit nějak pravidelně. Nejlépe každý den. Ale pravidelnosti moc nejsem schopná. A tak kreslím v malých chvilkách, večer, při uspávání. Na Ašestkovej formát, do sešítku. Jak je to malý, zatím se uchyluji k samým titěrnostem, bytůstkám. Za večer třeba tři ilustrace(jestli se tomu vůbec dá říkat tak vznešeně), nebo třeba jedna, nebo žádná. A taky občas něco vytrhnu.
Pan máček by se mi skoro i líbil někde nosit. Třeba jako malinká brož. Ale nevím na co to dát, aby to vydrželo. Všechno je vlastně malý tak akorát na zavírací špendlík.

23 komentářů:

  1. Pan máček je půvabný. Co v hlavě neunese, odsype. Taky chci být pan Máček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)ano, já bych to taky moc potřebovala:)

      Vymazat
    2. To by se občas opravdu hodilo:). Ilustrace krásný! Pan Máček nejkrásnější!

      Vymazat
    3. Děkuju:) Já se to pořád učím, nenosit v hlavě pořád všecko, ale jsem na to echt nešikovná. Zvlášť, když má třeba člověk usnout. To by chtělo tu hlavu vysypat úplně!

      Vymazat
  2. Rozhodně tomu ilustrace říkej!
    Krelsíš krásně. Já nejsem schopná kreslit do jednoho sešitku. Bohužel. Mám to všude a pak to vyhodim a nebo ztratim. Pokud to neni uložený v deskách :). Tam je to svatý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo mě se zase strácej desky:)a taky máme nouzi o papíry, ty zabírá většinou Antonín, tak ten bloček je celkem dobré řešení-dá se rychle zavřít a hodit nahoru na schůdky:)A děkuju, těší mě tvé uznání:)

      Vymazat
  3. Jéééé, to jsou překrásné obrázky!!!! Úplně si k nim umím představit na té prázdné stránce nějaký text, třeba básničku nebo nějakou krátkou povídku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) Ano, to by bylo pěkný, aspoň jsem tam psala slova, co mě k tomu napadly, ale něco trochu delšího by bylo dobrý:) No ale zatím nemám odvahu:)

      Vymazat
  4. Sú krásne a určite pokračuj, radosť na ne pozerať!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost taky:) Zase nějaké přidám, po čase:)zatím přibyl jen jeden, vrhla jsem se teď na podzimní čepice:)

      Vymazat
  5. Než jsem si přečetla text, chtěla jsem se zeptat, kde se kupuje taková krásná knížka..... a vyšitá brož by byla taky moc pěkná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je bezvadnej nápad!děkuju!provedu!(i když to moc neumím):)vidíš, třeba by to mohly být inspirační obrázky pro vlastní kreslení"domalovánky:))"

      Vymazat
  6. Teda, to je nádherné... Určitě to ilustrace je! Taky než jsem si přečetla text, tak jsem se chtěla zeptat, kde se taková nádherně ilustrovaná kniha dá koupit :-) super!

    OdpovědětVymazat
  7. to je parada, patizon je na zjedenie!
    kreslit denne je sen a vyborny napad. moj muz to uz tiez realizuje:
    http://ac-control-daily.blogspot.sk/
    tesim sa na tvoje dalsie obrazky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hezky!super:)budu sledovat!mě se to teď zaseklo v tom, že jsem ztratila blok. Tak asi založím ještě jeden, třeba větší formát?

      Vymazat
    2. zaloz! na smichove medzicasom zrusili obchod, kde som kupila nejake skicaky erikovi. on nosi stale nejaky v ruksaku a v mhd, na zastavkach atd ho vzdy vytiahol. teraz nemame metro, tak to flaka :)

      Vymazat
  8. Krásný Zuzko, koukej ten sešitek zase najít! :-) A malý formát (prostorově i časově) je náhodou výborný. Tyhle malé, rychle načrtnuté bytůstky (nebo postřehy) často vypovědí víc, než promyšlená velká kompozice. Si myslím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím pořád nikde nikde. Jo malý formát je suprový, ten velký nemá smysl. To bych nesměla mít děti:)...děkuju kláro!

      Vymazat
  9. Krásné obrázky - obzvláště makovice - pro nás tento týden aktuální :-))) Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ách ty housky bych si hned dala!!!taky když jdu kolem pole, neodolám:)

      Vymazat

těší mě!