úterý 19. srpna 2014

P ř í r o d n í B o h a t s t v í

 Děti podívejte, co přinesl tatínek z přírody za bohatství! (Jednou za čas nám odejde na dva dny do lesů, do brd na výletování a spaní pod hvězdami u ohně...tentokrát nám přinesl "výslužku".)
 Lesní ostružiny jsou tak úžasně aromatické! Prý je tam nikdo netrhá.
 Česnek od eko nadšence, zahradního architekta, taky meduňka a papričky.

 Hruštičky a jablíčka. Sladký jak med.
 Tohle je Fabián.(Šli jsme jednou na Fabiánovo lože, hrob ducha brdských lesů. Toník se pořád ptal kde je ten Fabián? Tak tohle je Fabián. Stavíme ho vždy v lese...s domečkem z mechu. A taky je Fabián nové pivo, co začali letos znovu vařit v obnoveném Hostomickém pivovaru!)
 A nakonec jsme upekli i koláč( po tom, co snědl každý velkou hrst čerstvých. Jsou to korálky, oči broučků...
Klasické listové těsto ale s třtinovým cukrem. Mňam.

5 komentářů:

  1. Mňam, už vím, co budu dělat odpoledne...na ostružinový koláč se vždycky celý rok těším. A ty lesní ostružiny jsou teda krásně velké! A všechny fotky milé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, byly výborný!musíme zase do lesa!a ta Tvoje nová knížečka...nádhera!bude zas v minoru?pomýšlím co dětem na Mikuláše:)

      Já se vždycky usím strašně držet, abych si ostružiny nekupovala na trzích, nebo před metrem, protože jsou tak nádherný!podle mě snad nejkrásnější ovoce!ale ono vůbec, všecky bobule...třeba jeřabiny!

      Vymazat
    2. Já si zrovna tuhle koupila maliny, za nekřesťanský peníze, ale těm se u nás ne a nedaří, ostružinám naštěstí jo. A krásný jsou, to je fakt. A šípky! A jeřabinový korále, šperk nad šperky :-)
      Děkuju, knížka v Minoru určitě bude, ale lepší bys to měla na dyzajn marketu, bez přirážky :-)

      Vymazat
    3. Jo a ten koláč jsem fakt upekla, to byla dneska snídaně!

      Vymazat
    4. on bude zase dyzajnmarket?:)jo dovánoc určitě:) Koláč k snídani je bezvadnej, ale můj muž si raději upekl buřta. Hrůza, takový vůně poránu:)my máme chudáky maliny taky, ale ostružiny zatím ne, ale babička má obrovský, skvostný, musíme si je od ní namnožit! A jeřabinovej strom bych ráda zasadila napodzim, jestli se to teda smí:)

      Vymazat

těší mě!