středa 1. října 2014

O A r c h i tektu ř e

nejkrásnější knížka pro děti! Domek z Polska doputoval k nám. Díky ň! Srozumitelně i mě nedítěti ukáže, co všechno pan A. promýšlí, jaké skvosty po světě jsou, jak odvázaní a hraví a vynalézaví ti A. rozhodně jsou a kde všude bych já chtěla bydlet, obývat, zařizovat...jediné, co mě trochu mrzí je, že nikde jediná fotka reálného domu, to by mě moc zajímalo, ale ilustrace?perfektní! Jsem zvědavá, jestli za svůj život alespoň jednu tu perfektní stavbu navštívím...














 Želva je mi velmi sympatická!
 Tonínova nejoblíbenější stránka, hádejte proč!
A jaký by byl ten Váš?

12 komentářů:

  1. Náš:
    1 chalupa na spadnutí
    1 pár nadšených lidí ji zachránit (pár se pravda během oprav trochu namnožil)
    10 fůr nadšení
    100 a jeden nápadů, snů a inspirací
    1000 návštěv stavebních bazarů, starožitností
    nekonečně ležato tedy mnoho hodin práce navždy,
    ale milujeme to :)



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. závidím a moc přeju! já bych chtěla někdy do nějakého dobrého bazaru, u nás v okolí nic moc nikde...

      Vymazat
  2. Ta knížka je skvělá, mám ji vyhlídnutou už od Knihexu, ale asi její obstarání ponechám na Ježíškovi...
    A víš co? Mně se všechny ty domy líbí, představuju si, sním, v duchu vybírám... A pak jdeme někam na výlet a potkám úplně obyčejný, jednoduchý, malý domek se zápražím, na kterém se dá pít kafe z velkýho hrnku, s velkou zarostlou zahradou. A já vím, že to by byl ten můj, kdyby... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplně s tebou souzním:) včera jsme byli v Mořince, tam je to samá chaloupka k "nakousnutí", a ty zarostlé zahrady! Jako ze Zahrady:) Je to kdyby krásný, ale někdy to trochu trápí...

      Vymazat
    2. Na Mořince jsme čtyři roky bydleli ! Celkem má jen asi 110 obyvatel, to se mi líbilo. Jsou tam krásné statky a nejstarší zachovaná roubenka na berounsku a výborně přestavěná socialistická prodejna, viděli jste ji ?

      Vymazat
    3. ano roubenku jsem tam obdivovala!:)ale prodejnu si nevybavuju, to se příště musím líp podívat:)je tam naše nejoblíbenější polní cesta-na karlštejn. je to naše pravidelná podzimní pouť, vlakem na karlštejn a pak pěšky přes mořinku buď do dobřichovic, nebo mokropes:)

      Vymazat
    4. A my teď bydlíme jen dva kilometry odtud, to byste se mohli na výletě stavit na kafe, ne ?

      Vymazat
  3. tusim, ze tato sa objavi u nas pod stromcekom (a teraz dufam, ze z nasej rodiny sa tu nikto nebude prehrabavat v komentaroch).
    moj sen je dom zo slamy najlepsie s hlinenymi omietkami. mozno by to ani nebolo take nerealne, lebo je to sen aj architekta, co mam doma (a ktory teraz architekturu odlozil), ale ked on je vyslovene mestsky clovek... tak zatial sa o tom len rozpravame.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odložil?a co pracuje?jinak moc moc pozdravují ch., knížku už mám rozečtenou a je to teda síla!!!!!takže teď zrovna si představuju domeček s dětmi z bullerbynu:)

      Vymazat
    2. no, ved preto sme sa vratili, teraz kresli vlaciky. astridin zivot je dost inspirujuci, nemala to veru vzdy lahke.

      Vymazat

těší mě!