středa 3. října 2018

vyrobte si D ů m (pro skřítky třeba)

(slovy) pár zvás na instagramu si psalo o sepsání návodů na tvoření podle mé výtvarky na blog. V několika hodinách výtvarného kurzu (minivýtvarného kurzu který má jednoho max tři žáčky) vyrábíme postupně domek pro skřítky. Vyzkoušíme různé techniky. Proto tu postupně budou přibývat nápady a inspirace dle našich hodin.

Díl první: D Ů M

potřebujete: kartonovou větší krabici, řezák příp.(a) nůžky nebo ostrý nůž, provázek, něco na proražení díry, akrylovou barvu, velký štětec

Tady jsem stručně napsala postup:





Pro úplnost ještě pár poznámek: Poslední fotka je z druhé hodiny, kdy se už pracovalo na květinové zahradě(těšte se příště). Samozřejmě ideální by bylo, kdyby si střechu poté co uschla na sluníčku dítě svázalo samo, ale jak děti nenosí zavazovací boty, tkaničky prý moc nejdou.

Podle toho jak je dítko staré a zručné, pomůžete vystřihnout nebo vyřezat základ domku. Je ale dobré nechat dítě aspoň zkusit si s řezákem říznout.

Pomalování domku je záležitost dětí. Můžete si zkoušet různé tahy štětcem, tančení (štětcem) po kartónu. Nebo třeba jakou technikou malování se natře nejrychleji co největší kus plochy. Můžete si ukázat co to jsou kocouři a jak malovat, aby zmizeli.

Tužkou dítě nakreslí kde a jaká chce okénka. Jen je třeba trochu korigovat jak jsou velká (čím menší, tím hůře se řežou).

Pokud vás to těší, těšit se můžete na další díly.

2 komentáře:

  1. To je úžasné!:-) Hned si to ukládám a těším se na další "díl" :-)

    OdpovědětVymazat

těší mě!