pondělí 23. února 2015

M e d v í d e k M O U K (na kole kolem světa)

Naše momentálně velmi všemi oblíbená knížka...Napsal ji i ilustroval Marc Boutavant. Vedle poutavých návštěv různých zemí světa nás francouzský medvídek, co se čte Muk, baví také "nálepkami bez lepidla"- přilnavá fólie s dalšími motivy a postavičkami nebo doplňky. Ve Finsku můžete zmrzlému Moukovi nasadit čepici, v Číně třeba dračí masku... V "přístěnku pod schody" se čte nejlíp.





 Trochu se nám potrhala poslední strana, která není igelitová, ale za to společné čtení to stojí!


Co mě překvapilo, narazila jsem na Mouka ve dvou obchodech. Prvně v Levných knihách, kde jsem byla pro dokument o mořských živočiších. Protože nemáme televizi, byl naše jediná šance (vedle dvd od babičky s Jakubem na rybách) youtube, kde ale každou chvíli naskočila reklama, až jsme si řekli, že se ho pokusíme používat co nejméně... Tam jsem tedy knížku koupila. Pak jsem ji viděla i v Baobabu. Tak jak to tedy je? Jaké knihy končí v Levných knihách? Často tam vidím knížky třeba od Arga...a je mi jich líto.

16 komentářů:

  1. já obrážím levné knihy a číhám právě na takové poklady (třeba knihy z Odeonu za 20 korun), které už se jinde neudají. a mám z toho pak patřičnou radost. ne že by mi bylo líto kupovat knihy za plnou cenu, ale pořád studuju, a když to jde levněji.. :)
    ale jaký je v tom systém, a které knihy v těch levných končí.. no to by mě taky zajímalo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a kdo by si nechtěl číst v přístěnku pod schody! :)

      Vymazat
    2. Světla tam moc není, ale to jim zdá se vůbec nevadí!:)S dětmi a splácením zahrady taky musíme šetřit, ale minimálně jednu knihu měsíčně nám neodepřeme:)(no a to nemluvím o tomto měsíci, kdy jsem byla poprvé konečně v prodejně Baobabu!:))

      Vymazat
  2. Vyzerá krásne táto kniha! Mám veľmi rada detské knihy. Na váš blog som natrafila dnes náhodou. Ak máte doma radi morské zivocichy, mohla by sa vam pacit kniha Hlbokomorske rozpravky od Moniky Kompanikovej (http://www.martinus.sk/?uItem=150779). Pozdravujem a dakujem za tip na Medvidka Mouka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je překrásná! Taky děkujeme za tip:)jsem ráda za náhodné natrefení:)

      Vymazat
  3. Zuzi, chtěla jsem juchat nad atmosférou, kdy dnešní děti drží v ruce knížku, nad malými co jsou už většími, ALE úplně nej mě dostala cedule přístěnku!!!!!!!! Ta nemá chybu!!!
    Zjišťuji, jak jsem přízemní typ. Kdyby mi někdo koupil nejnej židli na balkon, já čtu na schodu u dveří...
    Doma, jedině wécé a polštář u lednice - na balkonových dveří odhrnu žaluzie na spodním menším oknu a mezi stránkami juknu ven na kytky, kosy ve sněhu.... (žaluzie nenávidím, ale ještě jsem nevymyslela náhradu - ono taky v bytovce s bílými plasťáky se ta fantazie moc nevyřádí)

    A Zuzi, SNAD TO CHÁPU správně, krásné ve smyslu dobře udělané knížky od dobře naladěných autorů by si zasloužily baobab a plnou cenu....ale já neznat Levné knihy, Kuba má knihovnu poloprázdnou. Je to smutné, ale já jsem s tím mým vědátorem sama, on rád samé encyklopedie atd, Podmořský svět miluje (při dokumentech bez chyby hlásí, co je co za druh)...a to kupovat za plnou cenu, no zbytek věty nechám bez komentáře...

    Že nemáte televizi, mi k vám sedí jak prdýlka na hrnec, povídací malovací rodina...
    Hezký den, jste fajn:-)
    Magda

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzko, jestli se nepletu, jste ze Smíchova - to chodíš do LN tam na Újezd?
    (snad to mám správně, leta jsem z Prahy pryč, teď tam zavítám jen zřídka)
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na újezdě nevím, jestli nějaké LK jsou, občas zajdu na Anděl....koupili jsme hlubinná monstra:)vtipné, jak poklidný dokument o korálových útesech, mořských želvách, konících, tučňácích, žralocích, tuleni a rypouších musí takto dramaticky pojmenovat:)...myslím, že chápeš moc správně!zdravíme vědátora i kosáky ve sněhu! Já čtu nejradši na pohovce u okna, nebo ve vaně:)(no a venku na schodech do maringotky:)

      Vymazat
    2. Vždy´t já myslela Anděl:-) Popletla jsem to. Hezký den malovací a juchací:-) M.

      Vymazat
  5. Taky máme Mouka z Levných knih! Zatím čeká schovaný ve skříni, dám ho prckovi asi až kolem 3. roku.

    Podle toho, co jsem se z různých zdrojů dozvěděla, to funguje tak, že nakladatelé jsou povinni platit mj. i daně ze skladových zásob. To znamená, že když se nějaká knížka hůř prodává, nejen že se jim nevrací investice do ní, ale ještě za ni musí platit. Takže je pro ně v některých případech výhodnější se alespoň části nákladu, který jim leží ve skladu, zbavit. Levné knihy (podle všeho patřící Euromedia Group - Odeon, Knižní klub etc.) vykupují knížky od nakladatelů za 10 Kč za kus.
    Takže někdo jim polovinu toho, co ve skladu má, za tu cenu asi rád nechá. Uvolní místo ve skladu pro jiné publikace, nemusí platit daň a ještě na tom tak úplně neprodělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky!vidíš a já se divila že tam je od Odeonu třeba Květa Legátová...:)

      Vymazat
  6. Dokonce i Haló, Jácíčku jsem kdysi koupila v Levných knihách... I knížku Velryba a pruhované tričko, kterou všichni naši kluci milují. Nebo pohádky od Karla Šiktance...
    Mrzí mne, jak LK leží knížky jen tak na zemi. Taková nekultura! Říkám si, že čím víc budu u nich nakupovat, tím víc tu nekulturu vlastně podporuji. Už tam téměř nechodím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velryba je skvělá! Vím, že i sám Jiří Žáček ji má moc rád.

      Vymazat
    2. Děti vycítí, jak to s nimi kdo myslí. Velryba se opravdu povedla, i díky p. Marii Tiché.
      "Už tě mám!" zvolal Pepík. "A nemáš!" zvýskla velryba, mávla ocasem a byla pryč"... opakovali s námi jednohlasně všichni tři kluci při každém čtení.

      Vymazat
    3. Díky za tip na Velrybu a pruhované tričko. Jakto, že ji neznám?!

      Vymazat
    4. Musím o ní brzo napsat :-)

      Vymazat

těší mě!