aneb oslava kulatých čísel a krásného podzimu. (stý příspěvek, čtyřicátý čtenář a šestistý komentář:))
Moc děkuju všem laskavým duším za vzpruhu i zábavu! Pokud chcete Hadránka domů, napište si, kterého a my pak s Tonínem vylosujem Kdo Kam poputuje!
Pac a pusu. Užijte si víkend!
Dý
Ba
Fý
Kví
P.S.: Šťastlivce losujeme v Pátek! A kdyby se vám chtělo napsat recepis na své nejmilejší sušenky, uděláte nám radost!
Když já neumím sušenky:( Ale líbí se mi žlutofialový hadránek!! (Děláme teda jenom takový ty slaný tyčinky z listov. těsta - uválet těsto, potřít vajíčkem, posypat solí, kmínem, paprikou, nakrájet na tyčky a šup s tím do trouby - za 8 minut hotovo!)
OdpovědětVymazatAhoj Zuzko, to jsou krásná čísla. Já jsem ráda, že můžu nakukovat, kochat se a příjemně se sklidnit u Tvých příspěvků. Hadránci jsou kouzelný všechny, ale kdybych si mohla vybrat, brala bych Kví ;-). Sušenky děláme taky nejradši naslano:
OdpovědětVymazatSÝROVÉ SUŠENKY
stejné množství eidamu (nastrouhat najemno), másla a hladké mouky. Lehce osolit. Udělám těsto, vykrájíme mašinky a vagónky, potřeme vajíčkem, posypeme semínky a upečeme dorůžova.
Přejeme pohodový den a spoustu dalších kulatých čísel. Markéta
Náš recepis na nejmilejší sušenky je:
OdpovědětVymazat1. Vstát.
2. Dojít do samošky pod domem.
3. Koupit Miňonky.
Mňam:-)....
PS: Nejsympatičtější je mi fialovej Fý. Kuju moc.
Ba, jedině Ba...♥
OdpovědětVymazatMoje nejmilejší a veleúspěšné sušenky jsou mandlové perníčky :-)
-ve vodní lázni rozpustit 125g medu, 70g másla, přidat kůru z 1 citronu
-smíchat:
250g mouky (hladká, nebo polohr.)
100g umletých neloupaných mandlí (melu na mlýnku na strouhanku)
1/2 prášku do perníku + mleté perníkové koření přiměřeně :-)
70g cukru
1 celé vejce
rum
Zpracované těsto nechat min. půl hodiny v chladu.
To je jedna dávka, dělávám pravidelně z dvojité. Mňam.
Jo a jsou hned k jídlu.
Mně se líbí všechny a nejvíc fialovo-hořčicový, ale kdyby náhodou ke mně chtěl nějaký jiný, neodmítnu..... jo a dětem bych ho nedala, sama pro sebe bych si ho nechala.....
OdpovědětVymazatA naše momentálně oblíbené sušenky jsou tyto: http://kitchenette.cz/clanek/189-korenene-ovesne-susenky-s-hrozinkami, ale jsou tam i další recepty na sušenky, zkoušela jsem jich už víc (např. ovesné a čokoládovo-citronové) a všechny byly výborné. Má to jednu nevýhodu (nebo naopak výhodu?), od té doby, co jsem pečení sušenek zkusila, už mi nechutnají skoro žádné kupované.
Tam chodím pro inspiraci také, to je......extáze.....:-))
VymazatTyto mám ráda -http://kitchenette.cz/clanek/124-engadiener.
Magda
:-) úžasní hadránci, obě moje děti mají "hadrové" medvídky a spinkají s nima od narození...jelikož v listopadu očekáváme přírůstek do rodiny, určitě budeme též nějakého hajánka potřebovat, nejvíc se mi líbí "poslední" bílý...tak třeba budeme mít štěstí...
OdpovědětVymazat..na sušenky nás moc neužije, nejraději máme bábovku :-))
krásný den Jarka (j_j@centrum.cz)
Mě se moc líbí KVÍ (bílý s kytkama) :-)
OdpovědětVymazat.... a bohužel moc nepeču, tak recept nemůžu doporučit.
Pavla
Hlásím se o žlutouchého:-)
OdpovědětVymazatOvesné banánové sušeny s ořechy: rozmačkané banány, mléko, med, skořice, ořechy v poměru dle vlastní chuti + namočené a následně vyždímané vločky, tvar dle nálady, teplota 200 stupňů.
Dý.
OdpovědětVymazatU nás místo sušenek pečeme krásně podzimní, zlatavé mrkvové rohlíčky, původem odsud: http://www.devceuplotny.cz/2014/07/mrkvove-rohlicky-s-povidly.html
Fý
OdpovědětVymazatSušenky skoro nepečeme. Ale jedny NIVOVÉ, co nám moc chutnají, sem tam vyrobím. Ale fakt jen občas, protože nejlepší jsou s vlašským ořechem a ten my skoro nikdy nemáme.
těsto: 30dkg polohrubé, půl másla, trochu mléka, lžička soli i cukru, půl prášku do pečiva, náplň: půl másla utřít se čtvrt kilem nivy
A tak tedy, všechno, co patří do těsta smíchat a uválet na placky čtyři, pomazat náplní a srolovat jako palačinku. Nechat odležet v lednici zabalené třeba v alobalu (i jeden den klidně). Pak ruličku vybalit a nakrájet na plátky a doprostřed přimáčknout vlašák. Upéct.
http://www.pigy.cz/recepty/mrkvove-susenky-7.html
OdpovědětVymazatMy také jedeme na mrkvové vlně:-))
( syn nejvíc miluje muffiny s ananasem a když mi ananas zbyde, tak je úplně delikatesní věc mrkvový salát s ananasem.....)
Zuzi, je mi trapně, Tvůj blog znám, ráda nakukuju a kochám se nápady a výtvory...a komentuju, až když je soutěž...
Jestli se štěstí unaví a sedne i na ...mě:-)), líbí se mi dýňový kluk Dý.
Přestalo pršet a bouřit, jdeme to risknout na malou procházku. Pa a hezký den, Magda
Gratulace ke kulatinám, skromně se přidám své dnešní 40cátiny a recept pošlu, až budu u normálního počítače. Hezký podzim.
OdpovědětVymazatpan hadráček kostkovaný zaujal i Madlenku, dceru naši :)
OdpovědětVymazatpřejeme nejvíc nejhezčejší jubileum na nejvíc nejkrásnějším blogu (šplhy šplh... ) jo a švestičky , tedy sušenky z našeho doma?
Smícháme dvě hrsti ovesných vlošek, jedno vajíčko, půl šálku oleje, půl šálku třtinového cukru, půl prášku do pečiva, semínka dle libosti (slunečnice, dýně, len, konopí), hrozinky, brusinky, karob... co kdo doma má... mléka tolik, abychom docílili hmoty lepkavé... no a kydáme na plech a na 180 stupňů pečeme do křupavého stavu :) Brou chuť a tak..
Tak to je třeba oslavit...
OdpovědětVymazatV knihařství na tebe bude čekat balíček(Knihařství Rak,Dittrichova 7).
Ještě upřesním,nejdříve až ve středu 24.9.
VymazatTak já si taky zasoutěžím. Fialový se žlutým obličejem.
OdpovědětVymazatA recept přidám, až někde najdu dobře zabalený sešit s recepty .... ve které banánovce by mohl být ?
Zdravím Zuzanko - nám se líbí hadránek ,,koprový,, co spapkal hodně kytiček :-)) Přejeme ať to na tvém blogu jen kvete ♥... a recept na musli tyčinky s ovesnýni vločkami u mně na blogu taky najdeš !!! Pa
OdpovědětVymazatLíbí se mi Kví. A moc. Ani bych ho Skřítkům neukázala a jen pro sebe si ho tajně nechala:).
OdpovědětVymazatA sušenky my pečeme puntíkato-lentilkové: http://syroovka.blogspot.cz/2013/06/lentilkova.html
Fíha, také se hlásím do soutěže. Nejmilejší hadránek pro mě je u květáku.
OdpovědětVymazatA sušenky miluji tyto:
280 g hladké mouky
200 g másla
60 g cukru moučka
špetka soli
pokud možno pravá vanilka, nebo pravý vanilkový cukr.
Vše smíchat, utvořit váleček, dát do pytlíku nebo fólie a šup s ním do lednice. Po hodince nakrájet na 0,5 cm silné plátky a upéct na 170 stupňů dozlatova.
Krásné sušenkové dny
L.
Jééé, ti jsou! Já vím, že už jsem asi na Hadránky "velká", ale když já si nemůžu pomoct:-) No, nejvíc asi fialový, ten by se mnou mohl tajňácky mlsat Milku a hezky by jim to ladilo :-) Ale i kárečkový je fešák, no všichni, fákt :D
OdpovědětVymazatA nejlepší recept na sušenky?
Štětec od barev v ruce, předoucí kočka na klíně ... no a v kuchyni Pan Šikovný, který ukuchtí cokoliv z toho, co dům dá :D
No ale já nejradějI dělávám a pojídám mrkvánky. Tyhle (http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/mrkvanky-s-povidly/), jen tam dávám vždycky více mrkve, než je psáno, ale o kolik přesně nevím, je to tak baj očko - podle chuti :-)
krasni su vsetci!
OdpovědětVymazatchcem ti ale hlavne poslat recept na tekvicove (= dynove) susenky, ked uz tam mas taku klrasnu nafotenu!
potrebujes: 850 g dyne, 2,5 salky h.muky, 1 lyzicku sody bikarbony, 1 lyzicku prasku do peciva, 1 ,lyzicku mletej skorice, 0,5 lyzicky mleteho muskatoveho orieska, 0,5 lyzicky soli, 1,5 salky kr. cukru, 125 g masla, 1 vajce, vanilkovy cukor
dynu nakrajas na kocky, podusis a nechas vychladnut. medzitym vymiesas maslo s cukrom. zmiesas to dokopy (dyna, maslo+cukor), prdas vajce a postupne pridavas muku s ostatnymi suchymi prisadami. lyzicou odoberas z cesta kusky a das na plech (na papier), pecies 15-18 min pri 180 stupnoch.
to som zvedava, ktore napecies. potom ich odfot!
Néé, prosím ještě nekončit soutěž, chvíli tu nejsem a málem bych to propásla...:-))
OdpovědětVymazatJá nutně některýho potřebuju, úplně jakýhokoliv, totiž abych ho nemusela šít sama, prosííííím! :-)
Mám nějaký sušenkový tipy (ty jsi mááá levandulovááá), ale jelikož je ještě nemám ozkoušený, pošlu prověřený vánoční sůši jménem Masarykovy suchárky (u nás je docela mlha, se snad začnu těšit na Vánočky)... dělám je když se mi nechce patlat s vanilkovýma rohlíkama (ty teda musim povinně mužovi, ale abych jich nemusela dělat tolik, v pohodě je nahradí Masarykáče, protože voní a chutnají dost podobně..):
30 dkg hladké, 10 dkg nahrubo sekaných lískových ořechů, 10 dkg moučkovýho cukru, 1 žloutek, 20 dkg másla (změklýho, když by se rozpustilo, moc by se to patlalo): z těsta váleček ---ten nakrájet na placičky, ty rozplácnout rukou a upéct dozlatova (spíš míň,i když jsou navrchu bledé, už jsou zespoda upečené a hotové, sežehnutý zlatý zhořknou). Po vychladnutí se cáknou hořkou čokoládou.
Letos se chystám experimentovat a zkusit nahradit část mouky špaldovou (tu rvu teď všude, zdravá strava žejo) a cukr pomletým třtinovým, tak uvidime :-).
Jo a jsi fakt borka, žes těch ňuňanů ušila tolik!